Thursday, March 10, 2011

Lagi: Komen Tetamu Marina Chaletdipetik dari web:
http://www.pahang-delights.com/marina-chalet-at-cameron-highlands-pahang-comments.html

Jun 10, 2010
Rating
starstarstarstarstar

Memang Best
by: Syed Faisol

Kampung Melayu!? Nama aje kampung tapi ianya lain dari yang lain. Malam hari...kampung ni macam ada pesta aje. Ianya kampung pesta lampu yang berwarna warni...cukup indah.Rasanya ini antara kampung yang agak cantik yang pernah saya sampai.
Kalau ikut logik...rasanya inilah kampung Melayu yang tertinggi di Malaysia. Ianya terletak..seperti..di sebuah lembah di pergunungan. Terdapat berbagai tarikan seperti kebun2 strawberi, kilang strawberi, kebun2 sayur, industri kecil, gerai makan, surau dan berhampiran dengan air terjun dan padang golf. Ada trek "jungle trecking" pulak tu dan yang jarang pelancung tahu...ada terdapat kawasan perkhemahan tepi sungai yang sungguh bersih airnya..terletak di kawasan pejabat perhutanan.
Tentang Marina Chalet....ianya antara chalet2 homestay yang dikenali di Pahang. Marina Chalet adalah chalet homestay yang terbesar dan mungkin ia adalah pengasas homestay di Cameron Highlands.
Mungkin namanya homestay tapi lebih kepada chalet concept. Better dari hotel2 3 bintang kerana atmospherenya dan ketenangan jauh dari kesibukkan.
Rasanya....elok lihat sendiri kerana ini adalah pendapat sayan sahaja. Isteri saya dan anak2 saya sangat gembira menginap di Marina Chalet.
Sebabnya...saya bayar lebih untuk disiapkan "barbeque" utk makan malam beramai2.Best...dlm kesejukan..dapat makan panas2.
Selamat Melancung!!

No comments:

Post a Comment

Thank You